Spectrum Multimedia & IT

Over Spectrum Multimedia

Zinvolle dagbesteding en leer/werk-traject voor mensen met autismeSpectrum Multimedia

Spectrum Multimedia is gevestigd in Breda met als doelstelling het voor (jong)volwassenen met autisme creëren van zinvolle dagbesteding, tot aan een leer/werk-traject op het gebied van multimedia en verder. Jong-volwassenen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) zijn bijzondere talentvolle mensen met een handleiding. Ze zijn goede werknemers als er de tijd genomen word om ze te leren begrijpen.

Medewerkers met autisme

Omdat deze (jong)volwassenen creatief, technisch, gemotiveerd, leergierig en intelligent zijn, zijn zij goed op hun plek in de multimediale wereld. Helaas zijn er maar weinig leer of werkplekken voor deze mensen. Omdat er veel onwetendheid over en soms ook onbegrip is voor ASS, ontstaan er helaas vervelende ervaringen met collega’s, leidinggevenden en leraren. Hierdoor ervaren deze (jong)volwassenen veelal frustratie en geeft dit ook enige onzekerheid over hun toekomst.

Benutten van talenten

Bij Spectrum Multimedia bieden een dagelijkse structuur door middel van het opleiding in het gebruik van diverse software, hardware en wordt men ondersteund met praktijkopdrachten en interactie met klanten. Bovendien wordt het werken in teamverband gestimuleerd. Begeleiding naar en bij een externe leer- of werkplek behoord tot de mogelijkheden, waarbij de ondersteuning zich richt op zowel de werknemer als de werkgever.

Het doel van Spectrum Multimedia is dan ook het creëren van kansen voor deze talenten, waarmee zij (weer) positieve ervaringen op doen.